Överdrift?

Börjar inte denna diskriminerings/rasist frÄgan gÄ till överdrift nu??
Det kommer alltid finnas saker som andra gör som nÄn tar illa vid sig av. Det kommer alltid finnas traditioner som kanske har uppkommit pÄ ett konstigt eller nedlÄtande sÀtt men oftast sÄ Àr det ju inte den ursprungliga orsaken som gör att vi firar traditioner... Eller??
Man kan likna vÀldigt mycket till olika nedlÄtande saker men att inte fÄ vara pepparkaksgubbe i luciatÄget för att nÄn kan ta illa vid sig?? Det Àr vÀl ÀndÄ att ta steget för lÄngt?
Att Disney dÀremot tar klipper bort sekvenser frÄn Kalle Ankas jul Àr en annan sak. Visst jag kan hÄlla med om att det Àr ju tradition och ja det kommer inte bli samma sak och jag har sjÀlv aldrig medvetet sett det som rasistiskt men lÀser man artikeln som skrevs i jag tror det va Aftonbladet sÄ ville de ha det lite mer 2000-tal och lite mindre 1930-tal och de ville ha bort stereotyper som förekom dÄ men som inte riktigt Àr aktuella nu... Jaha bra, det Àr Disney som gjort filmerna och vad mig anbelangar sÄ innebÀr det mer plats för nya filmer och lite nytt material att se pÄ julafton, nÄt mÄste bort för att nytt ska in.
Vi kan inte sitta som gamla stofiler och sÀga "sÄ hÀr har det minsann varit i 100 Är..."
Allvarligt?

MEN summan kvarstÄr... Fokuserar vi inte lite vÀl mycket pÄ rasistfrÄgor?