Överdrift?

Börjar inte denna diskriminerings/rasist frågan gå till överdrift nu??
Det kommer alltid finnas saker som andra gör som nån tar illa vid sig av. Det kommer alltid finnas traditioner som kanske har uppkommit på ett konstigt eller nedlåtande sätt men oftast så är det ju inte den ursprungliga orsaken som gör att vi firar traditioner... Eller??
Man kan likna väldigt mycket till olika nedlåtande saker men att inte få vara pepparkaksgubbe i luciatåget för att nån kan ta illa vid sig?? Det är väl ändå att ta steget för långt?
Att Disney däremot tar klipper bort sekvenser från Kalle Ankas jul är en annan sak. Visst jag kan hålla med om att det är ju tradition och ja det kommer inte bli samma sak och jag har själv aldrig medvetet sett det som rasistiskt men läser man artikeln som skrevs i jag tror det va Aftonbladet så ville de ha det lite mer 2000-tal och lite mindre 1930-tal och de ville ha bort stereotyper som förekom då men som inte riktigt är aktuella nu... Jaha bra, det är Disney som gjort filmerna och vad mig anbelangar så innebär det mer plats för nya filmer och lite nytt material att se på julafton, nåt måste bort för att nytt ska in.
Vi kan inte sitta som gamla stofiler och säga "så här har det minsann varit i 100 år..."
Allvarligt?

MEN summan kvarstår... Fokuserar vi inte lite väl mycket på rasistfrågor?


Kommentera här: